Uppsatsen om kon!

Ja, det är ju inte jag som har skrivit den. Men tycker att den är ganska rolig, även om jag inte tror på att det är en mellanstadie elev som har skrivit den :P


"Kon är ett husdjur, men den finns också utanför huset. Den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den ska dö och de bestämmer den inte själv.  Kon har 7 sidor, den översta sidan, den nedersta sidan, den främre sidan, den bakre sidan, den ena sidan, den andra sidan och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet och det är för att hornen ska ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen, dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål fram i huvudet och dom kallas koögon. Kons mun kallas mule och det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen och den använder dom för att jaga bort flugor med så dom inte ramlar ner i mjölken och drunknar.

På den översta sidan, den ena sidan och den andra sidan är det bara hår, det heter kohår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste, för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur, men hur den blir det har jag inte lärt mig än.

Kon har 4 ben, dom heter koben och dom kan också användas till att dra ut spikar med. Kon äter inte så mycket, men när den gör det så äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost, i osten är det hål, men hur den gör hålen, ja det har jag inte heller lärt mig än.

Kon har gott luktsinne, det märks, för vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar, kalvens pappa heter tjur och det gör kons man också.

Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur. Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter kofångare, den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad. Man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären, kons fyra ben skickas till snickaren efter det och det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur och därför gillar jag kon väldigt mycket!"

PEACE Michilicious
Michilicious - Bara för att jag är jag
Postat av: Sara

Haha åh jag älskar den uppsatsen :)

Hörde den på radion, rix morgon zoo om jag inte minns fel, första gången. Åh jädrans va dom skratta när dom läste upp den :p

2011-10-11 @ 13:24:04
URL: http://itsaboutsayphine.blogspot.com


Skriv dina tankar och funderingar här:

Namn:
Kommer du ofta hit?

E-postadress: (publiceras ej)

Nummer?: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Att lämna en kommentar innan ni går :)
RSS 2.0