apatisk!

Har varit vaken sen klockan 3, har inte lyckats somna om och lär inte göra det heller. Somnade 00.30, så lär väl vara aningen mör idag.

Jag är och har alltid varit väldigt beroende av min sömn. Och iom att jag sover ca 2-5 timmar per dygn så är jag helt slut. Brukar behöva mellan 8-10 timmar. Detta har medfört att jag är ute på jääävligt djupt vatten. Så här dåligt har jag inte mått sen jag var i tonåren. Rakbladen har börjat ropa på mig, de skriker högre än på många år. Tack och lov är jag starkare än begäret! Jag har hört av mig till min aurora barnmorska, för hon är just nu den enda jag litar på.

Jag känner mig helt apatisk, tårarna strömmar ner för mina kinder och jag känner en huggande känsla i bröstet. Det här som skulle vara den lyckligaste tiden i mitt liv! Nu ska jag ju bara mysa med min fina älskade dotter och ha det bra och vara lycklig. Jag känner mig som världens sämsta mamma! Och eftersom jag har sån ångest har även dumma tankar dykt upp, ibland vågar jag inte lyfta henne för jag är så rädd att armarna inte ska orka hålla henne uppe. Att jag ska tappa henne..

Jag har inget stöd från personen som borde finnas där, vilket gör det hela värre! Jag är så jävla sårad och ledsen. Det här som skulle bli så bra! Varför var jag tvungen att falla? Hon sover jätte bra, men jag kan aldrig somna om! Jag är helt slut..

Jag hoppas verkligen att jag får hjälp och stöd snart.. Men mitt i allt det här är jag så förbannat stolt över mig själv. För jag har gjort något kag sällan gör. Jag har bett om hjälp innan det gått för långt eller är för sent! Därför är jag inte lika rädd för alla tankar som jag nog annars hade varit.

Usch, jag är så jävla trött på att må skit, vara deprimerad och ha självskadetankar/självmordtankar. Jag borde väl vara van efter alla år. Men det blir man aldrig! Och jag vill inte egentligen dö, jag har ju min vackra dotter jag vill följa! Men just nu skulle jag vilja pausa allt och bara få sova!

stolt!

Första gången på vad som känns som en evighet.. som jag faktiskt har kläder på mig och inte sitter och gråter i soffan! Är rätt stolt över mig själv att jag orkade även om det bara är för en kortare stund! :)

säger bara en sak!

Är så förbannat trött på alla som tror sig veta så jääävla mycket!!!!

trött mama!

Igår infann sig någon form av energi jag inte känt av på länge! Jag orkade tvätta och laga middag! Det var jätte skönt faktiskt, första gången egentligen sen förlossningen som jag orkade laga "riktig" mat.. annars har vi mest ätit sånt som är färdigt och egentligen bara behövs värmas på. Och skönt med rena kläder! Har ju en dotter vart favorit hobby är att spotta ut bröstmjölk på mig. Man känner sig ju inte jätte fräsh då :/

Idag är jag inte lika pigg. Har varit en skitnatt! Ni som känner mig vet att jag har jätte svårt att somna om när jag väl vaknat. Och inatt har jag lyckats sova ungefär 1 timme mellan matningarna. Så är lite lätt död!

I helgen ska vi ta en mini semester. Vi ska åka upp till sthlm och då som vanligt bo hos min fostermamma där även mon fostersyster och hennes man och barn bor. <3 de är även gudföräldrar åt Gabriella, så det ska bli supermysigt! Då kan vi även passa på att utnyttja all hjälp vi får = ganska mycket ;) Ska bli underbart att träffa er igen!

Ska väl även åka via mamma och "fira" Nattis student i förväg då vi inte kommer ha råd att åka upp igen. Så måste försöka hitta någon liten present åt henne.

Men som sagt, idag är jag en trött mama, så idag lär jag inte klä på mig, bara ligga i soffan tillsammans med min lilla groda och slappa <3

Ha en fin dag <3

förstår ingenting!

Jag förstår verkligen inte vart dagarna tar vägen :P Det är som att jag vaknar för att gå och lägga mig. Haha nej men vi gör inget speciellt, myser mest hela tiden. Men ändå så försvinner bara tiden iväg!

Idag badade Gabriella för första gången, det var riktigt läskigt tyckte hon. Men jag känner mig lite hjälplös. Hon har typ "skavsår" i båda armhålorna och på ena sidan av halsen. Försöker tvätta med tvättlappar, men då skriker hon och stretar emot, så tänkte att badet skulle vara perfekt. Men njaa.. Men vi får lösa det på något sätt :) smörjer i alla fall med inotyol och det börjar bli bättre :)

Imorgon ska vi skriva in oss på BVC ska bli roligt och se om hon har gått upp i vikt, vilkrt jag tror och även få veta hur mycket vår lilla groda har vuxit.

Kärleken jag känner för Gabriella är helt enorm. Vill inte vara en dag utan henne <3

Tiden går fort!

Imorgon blir vår prinsessa 1 vecka gammal. Det känns helt sjukt egentligen :P vi har inga rutiner och lägenheten ser ut som ett bombnedslag. Men vi har världens mest nöjda bebis och det enda vi gör är att fokusera på henne typ! :) <3

Jag mår nästan oförskämt bra, jag är faktiskt chockad! Jag får sova, men ätpaus varannan timme, alla krämpor är borta, nästan, känner av foglossningen minimalt om jag anstränger mig. Jag har nästan slutat blöda. Alltså ja! Jag mår bra!!

Just nu sitter jag i soffan, enbart i underkläder men min prinsessa sovandes på min mage iklädd enbart blöja. Vi har mysfaktor delux! Jag får inte nog av henne, hon är de vackraste som finns! <3

Igår tappade hon navelstängsstumpen så nu luktar hon inte illa heller haha. Däremot har hon fått skavsår i ena armhålan och på ena sidan av halsen. Men Tim köpte Inotyol igår, så nu tvättar vi och smörjer och hoppas på att det läker snabbt <3

Jag skulle inte ändra mitt liv för något i världen. Allt är perfekt! <3

underbara unge!

Nu har vi kommit fram till vad våran prinsessa ska heta. Vi hade ju sagt Stephanie från början. Det var de hon skulle heta. Men sista dagarna i graviditeten så tyckte jag det kändes så hårt, kändes inte rätt. Så hon fick vara namnlös en kort stund. Men nu har hon ett namn, Gabriella <3 Så älskad och underbar. Kan ligga och titta på henne hur länge som helst. Hon är utan tvekan det vackraste och bästa jag någonsin gjort <3

ibland blir det inte...

..riktigt som man tänkt sig. Igår var dagen D äntligen här. Vi skulle in till3förlossningen klockan 9.30 för en igångsättning. Men det blev inte riktigt så, för 9.22 var våran prinsessa redan ute! 
 
Det började med att jag hörde världens knäpp och kände den i underlivet på samma gång. Kände mig panik kissnödig och flög upp ur sängen (så gott det går när man är höggravid i vecka 39 i alla fall). Kände då hur det rann längs benet och min första tanke var "va fan!? Kissa r jag ner mig?" Gick till toan med korsade ben och väl inne på toan så såg jag ju att det inte var kiss som läckte utan något rosa/brunt vatten. Shit!! Vattnet hade gått. Gick på toan och sen väckte jag mannen som låg och sov och sa "ööh jag tror att vattnet har gått" fett skakis i rösten. Han vaknade till på en millisekund. Jag ringde förlossningen som tyckte att jag skulle försöka sova eftersom jag inte hade några värkar. 
 
Jag la mig i sängen och vid 2 började värkarna, vid 3 någon gång ringde jag förlossningen igen och sa att jag ville komma in och iom att der stod i min journal att de är tvugna att ta emot mig när jag ville så var vi välkomna. Vi packade det sista och åkte. 4.45 var vi inne på förlossningen. Vi fick ett rum, jag var öppen 3 cm. Jag fick veta att min fantastiska aurora barnmoeska skulle börja jobba vid 7 och hon skulle vara den ansvarige under vår förlossning. Kunde inte blivit bättre! 
 
Vid klockan 7 hade värkarna börjat ta i och jag bad om lustgas, jag var öppen 4 cm och hade ont! Strax innan nio var narkosläkaren in och gav mig ryggbedövning, tack och lov började den verka snabbt och värken försvann helt. Men istället började jag känna mig bajsnödig.. frågade undersköterskan (som just då var enda personen i rummet) om det var normal. Hon sa att jag skulle andas genom värken även fast jag förklarade att det kändes som att jag var tvungen att pressa. Hon gick ut och då kom nästa värk, jag var tvungen att krysta, tim ropade in pernilla. 9.15 började krystvärkarna och 9.22 kom våran lilla prinsessa ut. 47 cm lång och vägde 3300 g. Den vackraste lilla person jag någonsin sett <3
 
Hon är fortfarande namnlös, men förslagen är många. Så det återstår att se vad det blir för något. Men som sagt,  ibland blir det inte helt som man tänkt sig, men fantastiskt bra ändå! :) <3
 

1 dag kvar!!

Förhoppningsvis blir jag igångsatt imorgon och vi får pussa våran efterlängtade prinsessa. Ååh så underbart! Jag längtar <3

wohoo!

Jag fick en plats till bloggmiddagen, kravet är att ha en aktiv blogg. Så nu får jag försöka skärpa mig och skriva lite oftare :)

P&k Michelle
Att lämna en kommentar innan ni går :)
RSS 2.0